Zdrowe i kolorowe kanapki
W dniach od 22-25.04.2024 na lekcjach techniki odbywały się zajęcia kulinarne, podczas których uczniowie klas: 5a, 5b, 5c, 6a, 6b i 6c przygotowywali zdrowe kanapki. Głównym celem tych zajęć było kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych wśród uczniów, a także uroczyste świętowanie Dnia Ziemi. Uczniowie przypomnieli sobie zasady zdrowego odżywiania. Na przykładzie piramidy zdrowia wskazywali, które produkty i w jakich ilościach warto spożywać. Po wskazówkach o higienie oraz bezpieczeństwie uczniowie chętnie przystąpili do pracy. Z przyniesionych produktów powstawały kolorowe, wesołe kanapki, pełne witamin i pomysłowości przygotowujących. Uczniowie wykazali się bogatą wyobraźnią, a praca przyniosła wszystkim wiele radości. Następnie odbyła się degustacja. Zadowolone miny potwierdziły, że najlepiej smakują kanapki zrobione własnoręcznie. Starsi uczniowie pomyśleli także o najmłodszych w naszej szkole. Chętnie podzielili się z nimi przygotowanymi kanapkami. Zajęcia były "bardzo smaczne"!